U ivanečkoj kinodvorani održan humantarni koncert udruge "Kaj sad?"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.11.2013. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: eVaraždin.hr

Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća "Kaj sad?" organizirala je u petak, 15. studenog, u ivanečkoj kinodvorani veliki humanitarni koncert "Muzikom i pjesmom protiv raka pluća 2".

Ovo je drugi takav koncert, a cilj je prikupiti sredstva za funkcioniranje udruge.

Ova udruga postoji od 2008. godine, kada je održana osnivačka skupština u Varaždinu na inicijativu med. Osoblja bolnice Klenovnik.Trenutno ima oko 80 članova s područja naše i Međimurske žžupanije.

Dopredsjednica ove udruge Manuela Hojsak istaknula je da družženja, razgovor i psihološka pomoć oboljelima puno znače.

- Redovito održžavamo preventivne akcije, stručna predavanja, spirometrijska testiranja, preventivna rtg snimanja, posebno za rizične skupine stanovništva (dugogodišnji pušači preko 1-2 kutije dnevno), a dr. Kolarić je prije nekoliko dana u Srednjoj školi Ivanec održžao predavanje o štetnosti pušenja. Kako mladi počinju pušiti vrlo rano planiramo i u osnovnoj školi održžati takvo predavanje - dodala je Manuela Hojsak.

Ljude koji su došli na koncert zabavljali su Kavaliri, Faringaši i Vokalni ansambl "Sakcinski", Gordana Ivanjek, TS "Cure iz centra", Matija Martinčević, kvartet Adaggio, KUD Klenovnik, Vinički tamburaši i Peti element

Komentari