Nesreća u Karlovcu Ludbreškom: Izgorjela nam je kuća, ostali smo bez svega

Objavljeno: 18.03.2013. 09:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Amalija Šašek

U ponedjeljak, 18. ožujka oko 5.10 sati Policijska postaja Ludbreg zaprimila je dojavu o požaru obiteljske kuće u Karlovcu Ludbreškom...

Ljubica i Dražen Tuksor, te njihova djeca, spavali su kad je požar buknuo.

- Probudio nas je dim, a čuli smo i pucketanje. Prvo sam otrčala u sobu gdje su spavala djeca, a nakon toga svi zajedno smo izašli i iz kuće iznijeli sve što smo mogli nositi - ispričala je Ljubica.

Kaže kako su izgubili gotovo sve, a uspjeli su iz kuće iznijeti tek manji dio namještaja i nešto odjeće.

- Sreća je samo što se suprugu i djeci nije ništa dogodilo. Ostali smo bez svega, nemamo gdje spavati, ja ne radim, a i suprug je nedavno ostao bez posla. Nadam se da ćemo se nekako snaći - rekla je Ljubica Tuksor.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli policija i vatrogasci, koji su nakon nekoliko sati požar uspjeli ugasiti.

Varaždinska je policija očevidom utvrdila da je požar nastao na drvenoj stropnoj konstrukciji u središnjem dijelu kuće, odnosno na drvenim poprečnim gredama ugrađenim u dimovodni objekt.

Grede su se zapalile uslijed djelovanja temperature, obzirom da je na dimnjak bila priključena peć na kruta goriva u kojoj se ložila vatra prethodnog dana. Požar se s drvenih greda proširio na cjelokupnu krovnu konstrukciju i unutrašnjost kuće.

Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Karlovca Ludbreškog i Svetog Đurđa, a nastala materijalna šteta procijenjena je na više desetaka tisuća kuna.

 

Komentari