U Lepoglavi potpisane stipendije za 40 studenata

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.03.2013. 13:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Na temelju svih strateških odrednica i potpora Grada Lepoglave,  u čitaonici Doma kulture, uz prisustvo gradonačelnika Marijana Škvarića i njegovog zamjenika Alojza Gredelja, održano je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija lepoglavčanima za akademsku godinu 2012./2013.

Od 40 studenata koji su po kriterijima zadovoljili sve uvjete i po bodovnoj ljestvici dobili stipendije, ugovore je potpisalo njih 33, dok će ostali zbog obveza na fakultetu to odraditi naknadno.

- Temeljem natječaja za dodjeljivanje stipendija studentima s područja Grada Lepoglave, od 40 stipendija koje se dodjeljuju, 35 se dodijelilo po socijalno-ekonomskoj osnovi i uspjehu u učenju, a 5 po deficitarnom zanimanju.

Nažalost, ne raspolažemo točnim brojem studenata na našem području, ali Grad opet inicira da se napravi takav popis, da znamo što studiraju i koja su godina, jer time imamo namjeru razviti odnos između Grada i studenata, kako bi ih uključili u određene programe i projekte, ali i povećali broj stipendija – objasnio je Gradonačelnik.

Neke od bitnih naznaka tog ugovora su da je on za jednu nastavnu godinu, stipendije se isplaćuju mjesečno u iznosu od 500 kuna i to počevši od 01. listopada pa do 30. lipnja 2013., a kod prve isplate dobit će sve zaostatke.

Također se tu nalazi stavka da ukoliko korisnik stipendije bez opravdanog razloga ne završi godinu za koju se stipendira, dužan je vratiti stipendiju u punom iznosu.

- Tu nismo stavili jednu stavku koja je dio pojedinih ugovora o stipendiranju u drugim gradovima i općinama, a to je da nismo uopće uvjetovali da se nakon završetka studija moraju zaposliti u Lepoglavi.

To nije niti svrha, niti uvjet, jer je to prije svega teško omogućiti i osigurati, a nama je drago da naš građanin završi fakultet i zaposli se bez obzira na mjesto - izjavio je Gradonačelnik.

Kako bi taj dio suradnje studenata i Grada bio na što višoj razini Gradonačelnik je zamolio studente da pošalju na e–mail gradskih službenih stranica, svoje osobne podatke i podatke o studiranju, kako bi izradili evidenciju svih studenata na području Lepoglave, jer tako stručne službe mogu elektronskim putem direktno proslijediti informacije vezane za stipendije i slično.

 

Komentari