U Lepoglavi prezentacija radova djece na temu "Volim baku i djeda"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.02.2014. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

U Gradskoj  knjižnici  u Lepoglavi u ponedjeljak 3. veljače od 18 sati održat će se prezentacija likovnih i literarnih radova djece na temu "Volim baku i djeda".

Prezentaciju organizira Udruga umirovljenika Lepoglava te dječji vrtići i osnovne škole.

Nastavnici u osnovnim školama s područja grada radili su s djecom, a djeca su kroz literarne i likovne radove,  izrazili svoj stav prema najbližim starijim osobama u svojoj obitelji, baki i djedu. Kroz taj izraz i razgovor djeca uče o pravilnom odnosu prema svim starijim osobama, uvažavajući njihove zasluge koje su dali kroz svoj radni vijek i za njih gradili "današnji svijet". Tom aktivnošću nastoji se  unaprijediti odnos mladih prema starijima osobama i međugeneracijsku solidarnost.

Cilj ovog projekta je  i senzibiliziranje javnosti o potrebama starijih osoba, da oni ne budu socijalno isključeni, da društvo treba koristiti njihove umne i fizičke sposobnosti, akumulirano životno iskustvo i znanje kroz rad u udrugama, lokalnoj zajednici, obitelji.  

Udruga umirovljenika stoga i provodi ovu kao i niz drugih aktivnosti za aktivno starenje svojih članova - dodatne edukacije, druženja, izlete - kako bi kroz svoje psihičko zdravlje sačuvali i fizičko zdravlje te što dulje bili vitalni i korisni obitelji, unucima, svojoj zajednici . 

Komentari