U Ljubešćici položen kamen temeljac za protupožarni centar

Objavljeno: 30.04.2014. 19:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

Unatoč kišovitom vremenu, svečanom proslavom u Općini Ljubešćica položen je kamen temeljac i time je započela izgradnja novog protupožarnog centra koji je vrijedan tri milijuna kuna.

Protupožarni centar prostirat će se na oko 530 četvornih metara, a polaganjem kamena temeljca započela je prva faza izgradnje. Cijeli centar trebao bi biti gotov za nešto više od godine dana.

Kako je rečeno na samoj svečanosti, velika želja i potreba članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubešćica jest izgradnja protupožarnog centra kako bi na jednom mjestu mogli prikladno smjestiti svu opremu.

– Velik problem DVD-a Ljubešćica je dislociranost Društva na tri različita mjesta, a s obzirom na to da je u općini razvijena drvna industrija, a postoji i skladište eksploziva, iznimno je važno da je vatrogasna jedinica dobro opremljena i mobilna – rečeno je na svečanosti.

Predsjednik DVD-a Ljubešćica Vlado Mikulčić istaknuo je kako mu je izuzetna čast što je Općina pokazala povjerenje prema vatrogascima i krenula u ovaj projekt.

Za vatrogasce kažu da su ljudi koji uvijek dobrovoljno idu u nepoznato. Čast nam je i jako smo sretni jer se obistinjuje priča o našem protupožarnom centru. Hvala Općini što je prepoznala važnost ovog projekta i krenula u ovu veliku investiciju. Sada je na nama red da svojim aktivnostima i radom dokažemo da vlast ne baca novac uzalud, već da mi vatrogasci zaslužujemo ovaj protupožarni centar, da ga zaslužuju svi mještani naše općine – rekao je Mikulčić.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je i Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ, koji je istaknuo kako je općina Ljubešćica primjer kojeg bi trebale slijediti i ostale općine, ali i gradovi što se tiče razvijenosti i poduzetnosti.

Komentari