grad ludbreg

U Ludbregu izvedene najpoznatije filmske skladbe, evo kako je bilo

Objavljeno: 31.08.2023. 09:00

Zadnja izmjena: 31.08.2023. 09:01

Najpoznatije filmske skladbe bile su tematika jučerašnjeg koncerta Puhačkog orkestra grada Ludbrega koji je održan u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje.

U sat vremena koncerta 30-ak članova orkestra izvelo je neke od najpopularnijih filmskih tema. Koncert su otvorili skladbom iz filma Ljepotica i zvijer, uslijedile su potom poznate teme iz crtanih filmova Kralj lavova, Aladin te glazba iz filmova Pirati s Kariba, Jurski park, Pink Panter, Kronike iz Narnije, Vlak u snijegu..

Koncert je održan u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kulturu i informiranje "D. Novak" u kojoj se tražilo mjesto više. Organizatori su se potrudili iskoristiti sve što im nova tehnika pruža, pa su tako za publiku osim odlične glazbe pripremili i isječke iz samih filmova koji su se paralelno prikazivali na velikom ludbreškom platnu.

- Iza nas su pripreme koje su trajale cijelu godinu. Program nije uobičajen i podosta je zahtjevan, stoga  koristim priliku da zahvalim svim članovima orkestra na trudu i uloženom vremenu. Ima nas svih uzrasta, od najmlađih osnovnoškolaca koji su već sad sjajni glazbenici pa sve do najstarijih koji su srce i duša našeg orkestra - rekao je dirigent Marko Novak i dodao kako će im se od jeseni priključiti još desetak mladih glazbenika.

Komentari