centar svijeta

Evo kako je Ludbreg na glavnom gradskom trgu obilježio Svjetski dan plesa

Objavljeno: 28.04.2024. 10:43

Zadnja izmjena: 28.04.2024. 11:22

Posljednje travanjske subote na glavnom je gradskom trgu u Ludbregu bilo izuzetno živo i rasplesano. Povod je bio Svjetski dan plesa koji se u cijelom svijetu obilježava 29. travnja.

U krugovima Centra svijeta nastupili su Dječji vrtić Suncokret, Dječji vrtić Krijesnica, Osnovna škola Martijanec, Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg, Plesna skupina Crazy Hill KUD-a Anka Ošpuh te Zumba Team fitness centra Advance Ludbreg. Glavni organizator bilo je Kulturno umjetničko društvo Anka Ošpuh koje već više godina dolazak toplijih proljetnih dana obilježava organizacijom raznovrsnih kulturnih događanja na Trgu Presvetog Trojstva.

– Cilj ovog projekta je provesti cijelo popodne u druženju, plesu, muzici i smijehu te izmamiti djecu i njihove roditelje na druženje izvan kuća i njihovih domova. Želja nam je bila zabaviti se uz muziku, ples i smijeh što sve zajedno dovodi do sreće i mislim da smo u tome uspjeli – rekao je Aleksandar Horvat, predsjednik KUD-a Anka Ošpuh.

Ovom se prigodom na trgu okupilo respektabilnih 200 plesača što uz 300 gledatelja znači da je sretno bilo oko 500 djece i odraslih. Izvedena je dvadeset i jedna plesna točka od kojih su mnoge bile ozbiljno koreografirane sa potrebnom scenom koja je, baš kao i stolice, dovezena LUKOM-ovim kamionom.

Komentari