U Maruševcu kuburaši čistili šume od krupnog otpada

Objavljeno: 30.05.2012. 18:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Marusevec.hr

U subotu je provedeno čišćenje šuma na području Općine Maruševec, a pozivu mještanima koji je tokom tjedna bio objavljivan na lokalnoj radio postaji odazvali su se samo članovi Hrvatske seljačke stranke te Kuburaške udruge Maruševec, piše Maruševec.hr.

Glavni posao tokom proteklih su dana odradili djelatnici javnih radova koji su u organizaciji voditelja istih, zamjenika načelnika Stjepana Cerjana skupili razni otpad po šumama i livadama te ga pripremili za utovar. Tako je u subotu dvadesetak dobrovoljaca utovarilo prikupljen otpad i isti je traktorima odvezen na odlagalište kod groblja u Maruševcu gdje će biti sortiran i odvezen na legalna odlagališta.

Vidljivo je da mještani i dalje kroz godinu dio svoga smeća i krupnog otpada nelegalno odlažu po šumama, poljima i odvodnim jarcimatei uz putove, ali i na tuđim posjedima čime onečišćuju okoliš u kojem žive.

U isto vrijeme, uzaludni su pozivi za akcije čišćenja. Ovom subotnjom akcijom očišćen je brdoviti dio Općine Maruševec i to u mjestima Cerje, Ladanje, Druškovec, Novaki, Brodarevec i Korenjak, a nastavak je za dva tjedna u nizinskom dijelu i to u Čalincu, Bikovcu, Jurketincu i Gredi.

Komentari