U novogodišnjoj noći zamjenica župana posjetila timove Hitne medicinske pomoći

Objavljeno: 02.01.2013. 18:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

Timove Hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su radili navečer na Staru godinu, neposredno prije nastupanja Nove 2013. godine, posjetila je na radnom mjestu zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica te im je uputila čestitke i želje za uspješnu 2013. godinu.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić pridružila se posjeti s Glavica-Ječmenicom, koju su tom prilikom zdravstveni radnici upoznali s visokom razinom organizacije kako bi dostupnost hitne medicinske pomoći bila u skladu s potrebama na cijelom području Varaždinske županije. Razgovarali su o opremljenosti i stručnoj educiranosti timova.

Zamjenica župana uputila je riječi zahvale na spremnosti zdravstvenih radnika i radnika koji sudjeluju u pružanju zdravstvene zaštite kako bi uvijek i u svako doba dana i godine bili dostupni stanovnicima naše Županije. Istaknula je važnost nastavka dobre suradnje i koordinacije od strane Varaždinske županije u razvoju hitne medicinske pomoći i u 2013. godini.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić zahvalila je na posjeti, kao i na podršci koju Županija daje napretku hitne medicine u okviru koje je važno spomenuti nabavku sanitetskih vozila za ekipe hitne medicinske pomoći s pogonom na četiri kotača, uvođenju radiokomunikacija (UKV veza) te instalaciju kontrol deska, interfonskih uređaja za komunikaciju zajedno s video nadzorom kako bi dispečer mogao dati uputu pacijentu do dolaska ekipe HMP ili ga uputiti do najbližeg liječnika koji radi ili dati uputu da krene prema ekipi HMP koja se vraća s intervencije.

Na kraju posjete Zamjenica župana još jednom je istaknula važnost stručnog objedinjavanja, usmjeravanja i koordiniranja rada hitnih službi na čitavom području Republike Hrvatske te tako i na području Varaždinske županije, a kako je to Ministarstvo zdravlja RH i Vlada RH krajem 2012. godine naznačilo u Nacionalnoj strategiji razvoja zdravstva 2012. – 2020.

Komentari