U Novom Marofu osnovana je Zajednica žena „Katarina Zrinski“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.05.2012. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu u utorak je održana osnivačka skupština Zajednice žena „Katarina Zrinski“ koja djeluju unutar Hrvatske demokratske zajednice.

Za predsjednicu spomenute udruge je izabrana Mirjana Sedlar, a u Izvršni odbor su izabrane Snježana Vugrin, Božica Mavrić, Valentina Koščak, Suzana Mešnjak, Mirjana Koren, Mirjana Sabolić, Ljiljana Klopotan, Božica Beloša i Ana Jelen.

Skupštini je bila nazočna Nadica Dreven - Budinski predsjednica  Zajednice žena „Katarina Zrinski“  Varaždinske županije koja je istaknula važnu ulogu žena u politici  i sve veći značaj žena u društvu.

U tom smislu je na netom završenim unutarstranačkim izborima u HDZ-u u razna tijela na gradskim i općinskim razinama izabrano 56 žena, a do sada ih je bilo svega pet – istaknula je Nadica Dreven Budinski.

Ispred domaćina nazočnima se obratio Siniša Jenkač predsjednik Gradskog odbora HDZ-a istaknuvši da je to bio jedan od prioritetnih zadataka za koji se zalagao u predizbornoj kampanji na unutarstranačkim izborima.

- Zajednica žena imat će punu podršku Gradskog odbora, a sve žene aktivnije  se trebaju uključiti u politiku i na lokalnoj razini što ćemo mi znati prepoznati i kad će se formirati liste za lokalne izbori- istaknuo je Jenkač.

Komentari