U Sračincu održan memorijalni turnir za poginule branitelje iz Sračinca

Objavljeno: 28.09.2015. 09:02

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:34

Foto: Damir Laljek

Povodom Dana miholja u Sračincu je održan memorijalni turnir za poginule branitelje iz općine Sračinec. Turnir je održan u subotu na športskim terenima u Sračincu, a organizirali su ga branitelji iz UDVDR kluba Sračinec uz pomoć Općine Sračinec...  

Na turniru je  sudjelovalo oko sedamdesetak branitelja iz klubova UDVDR koji  djeluju u sklopu Ogranka Varaždin. Natjecanja su održana u malom nogometu, streljaštvu zračnom puškom i kartanju bele.

Srakarski mladići sudjelovali gotovo u svim važnijim borbama u Domovinskom ratu za obranu naše Domovine od Vukovara, Vinkovaca, Osijeka do Lipika, Pakraca, Velebita, Dubrovnika i Južnog bojišta, doznajemo od Damira Laljeka iz UDVDR Sračinec.

- Pet vitezova iz općine Sračinec dalo je najviše, ugradili su  svoje živote u temelj naše Domovine, a to su:  Josip Crnčec, Ivica Matanović, Miro Košćak, Vlado Bukal i Milan Plantak. Spomenuti turnir održan je njima u čast i spomen da se prigodom dana Općine Sračinec prisjetimo na njihovo herojstvo i žrtvu – ističe Laljek.

Prije odlaska na borilišta okupljenim braniteljima obratio se je načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec  koji im je poželio ugodno druženje u Sračincu te je napomenuo da  memorijalni turnir za poginule branitelje u buduće bude tradicionalan svake godine…

U nadmetanju u malom nogometu prvo mjesto osvojila je ekipa iz Ogranka Varaždin, drugo mjesto osvojili su domaćini ekipa iz Sračinca a treće mjesto osvojili su petrijanšćani.   

U gađanu zračnom puškom ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždin 1, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Vinice a treći su  bili ekipa Varaždin 2. Pojedinačni rezultati u gađanju sa zračnom puškom: prvo mjesto osvojio je Mirislav Korotaj iz Varaždina, drugo mjesto osvojio je Predrag Zuber također iz Varaždina, a treće mjesto dijelili su Zvonko Bajsić iz Sračinca, Anđelko Horvat iz Jalševca i Zvonko Kovačić iz Vinice.

U odigravanju bele prvo mjesto osvojila je ekipa iz Ogranka Varaždin, drugi su bili ekipa Jalševec 2 a treće mjesto osvojila je ekipa Jalševec 1.

Komentari