program za umirovljenike

U subotu u atriju Županijske palače prvi puta program povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Objavljeno: 26.09.2018. 14:22

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 19:11

Varaždinska županija će prigodnim programom u atriju Županijske palače ove subote, 29. rujna, prvi puta obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Predstavit će se tako aktivnosti Saveza udruga umirovljenika iz 11 gradova i općina. 

Predstavit će se udruge iz Gornjeg Kneginca, Trnovca Bartolovečkog, Ljubešćice, Novog Marofa, Varaždina, Martijanca, Lepoglave, Vinice, Varaždinskih Toplica i Bednje autohtonim proizvodima kao što su domaći kolači, likeri, suhomesnati proizvodi, čvarci, kruh iz krušnih peći i mnogi drugi. 

Na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana, i Jadranka Bahlen, županijska vijećnica i predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, osvrnule su se na izdvajanja Varaždinske županije za starije osobe i umirovljenike i rad Saveza te su najavile program događanja.

- Županija je prvi puta osnovala Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi koji je već krenuo s konkretnim mjerama. Prihvaćena je inicijativa Reformista kojom će pravo na određeni broj besplatni autobusnih karata, uz umirovljenike s područja Županije, prvi put moći koristiti i umirovljenici s područja Grada Varaždina. Velika i značajna ulaganja, a koja su najviše usmjerena na umirovljenike i osobe starije životne dobi, su ulaganja u zdravstvo. Novi, reprezentativni i suvremeni centar za palijativnu skrb u Novom Marofu, obnova svih zgrada u krugu Opće bolnice Varaždin te obnova svih objekata Doma zdravlja Varaždinske županije od važnosti je za podizanje kvalitete zdravstvenih usluga za naše najosjetljivije skupine društva – naglasila je Martinčević.

Savez udruga umirovljenika broji više od 9.200 članova i u njemu je ukupno 31 udruga, a predsjednica Saveza Jadranka Bahlen pohvalila je suradnju s Varaždinskom županijom.

Provedene će biti sljedeće aktivnosti:

Srijeda, 26. rujna: 17.00 – 19.00 sati - Udruga za umirovljenike i osobe starije životne dobi „Solidarnost“ – Besplatni pregled sluha u prostorijama 3. mjesnog odbora u Zagrebačkoj 17 

Ponedjeljak, 1. listopada: Posjet župana i suradnika korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu

Utorak, 2. listopada: 16 sati - Savjet umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije u Domu za starije i nemoćne -  javna tribina  „Sigurnost starijih osoba“ – prometna sigurnost, opasnost od prevara i krađa

 

 

 

 

 

 

Komentari