u varaždinskim toplicama

FOTO U topličkoj školi pogledajte izložbu ratnih fotografija Specijalne jedinice PU varaždinske 'Roda'

Objavljeno: 30.10.2017. 18:21

Zadnja izmjena: 30.10.2017. 18:26

U topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u petak je na prigodnoj svečanosti otvorena izložba ratnih fotografija iz arhive pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske 'Roda'.

Izložba naslovljena 'Junaci hrvatske slobode' (Sjećanje na Domovinski rat 1990.- 1996.) za  razgled je postavljena u prizemlju ove obrazovne ustanove koja tradicionalno provodi niz aktivnosti kako bi doprinijela sjećanju na Domovinski rat, a izložbu je otvorila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Nakon otvaranja izložbe, okupljenima se obratila ravnateljica škole Goranka Štefanić, izrazivši zadovoljstvo što škola ima čast ugostiti ovu zanimljivu putujuću izložbu. Pritom je pozvala veterane varaždinskih 'Roda' na daljnju suradnju.

O nastanku Specijalne jedinice policije PU Varaždinske koja je utemeljena je 18. ožujka 1991. godine govorio je njezin ratni zapovjednik Goran Mihalić koji je i aktualni predsjednik Udruge koja okuplja veterane 'Roda', odnosno hrvatske branitelje koji su u suradnji s resornim Ministarstvom realizirali spomenutu dokumentarnu izložbu.

 

Komentari