U Trakošćanu danas počinje 3. Europsko prvenstvo u 3D streličarstvu

Objavljeno: 11.09.2012. 08:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Danas u Trakošćanu počinje 3. Europsko prvenstvo u 3D streličarstvu na kojem se očekuje oko 190 natjecatelja iz 20 zemalja. Natjecanja traju do subote.

Kako je pojasnio glavni tajnik Hrvatskog streličarskog Saveza Goran Ahel natjecanje će se održati u četiri stila luka; Goli luk, Instinktivni luk, Dugi luk i Složeni luk, u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji.

Prva dva dana natjecanja održat će se kvalifikacije na 24 metra, zatim na 12 i 8 metara, nakon čega u subotu slijede polufinale i finale.

Gađaju se makete životinja smještene u prirodi, na nepoznatoj udaljenosti te natjecatelji sami moraju procijeniti udaljenost, što dodatno čini zanimljivijim ovo natjecanje.

Sportski direktor natjecanja Damir Kolarek istaknuo je da je ova 3D disciplina relativno nova i zahtjevna jer se gađaju trodimenzionalne mete u prirodi, u pravoj veličini, na nepoznatoj udaljenosti i sa samo jednom strijelom.

Hrvatsku će na natjecanju predstavljati 13 natjecatelja u četiri kategorije, a reprezentativac Zoran Marenčić kazao je da unatoč tome što je konkurencija velika, hrvatski su se reprezentativci dobro pripremali i očekuju dobre rezultate, a posebno se nadaju velikoj podršci domaće publike.

Komentari