U Tužnom zasađen prvi općinski vinograd u Varaždinskoj županiji

Piše: eVz

Objavljeno: 20.04.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Vinograd sv. Antuna

Na području općine Vidovec, u mjestu Tužno, zasađen je prvi općinski vinograd u Varaždinskoj županiji.

Udruga vinogradara i vinara općine Vidovec Sv. Antun Tužno provela je svoju dugogodišnju zamisao da na obroncima Risnjak brega zasadi pokazni vinograd koji bi članovima udruge trebao predstavljati edukacijsku radionicu u živo, a svim žiteljima jedan reprezentativni ugođaj za odmor i užitak.

Tako je ideja koju je Upravni odbor pomno razradio i prezentirao članstvu Udruge, u subotu 18. travnja provedena u djelo.

Akciji sađenja vinograda prethodila je nabavka cjepova i ostalog potrebnog materijala koji su utkani u parcelu koja je kupljena članskim ulozima.

Četrdesetak vrijednih članova udruge svojim je nesebičnim radom i trudom zasadila vinograd i postavila betonske stupove tako da se može reći da je kroz nekoliko sati iz zapuštene parcele  niknuo  biser Tužna – Vinograd sv.Antuna.

U isto vrijeme održana je akcija uređenja okoliša gdje bi se kroz idejni projekat trebala napraviti nadstrešnica, dječje igralište i roštilj.

Sve to trebalo bi privući žitelje Tužna i okolnih mjesta da zažive s prirodom, i uz šetnje i  bicikliranja, više pažnje posvete zdravom životu.

Konačno, cijela akcija imala je i svoj nastavak u druženju  članova udruge vinogradara i ostalih udruga objedinjenih u općini Vidovec koje su se odazvale u akciji  Zelena čistka .

Vrijedni majstori kuhinje počastili su sve nazočne odličnim grahom i pečenjem.

 

Komentari