U varaždinsku Prvu gimnaziju stižu gosti iz Portugala i Njemačke

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.04.2013. 08:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dina Vinceković

U razdoblju od 20. do 27. travnja 12 učenika i 4 nastavnika iz škola Escola secondaria de Barcelos iz Portugala i Ferdinand von Miller Realschule iz Njemačke posjetit će Prvu gimnaziju Varaždin.

Posjet portugalskih i njemačkih učenika provodi se u sklopu projekta Prve gimnazije "The legends unite us", koji se financira iz Comenius programa za cjeloživotno učenje, a domaćini će im biti učenici Prve gimnazije koji su boravili na razmjeni u Portugalu te oni koji će na razmjenu u Njemačku otići u lipnju.

Za sve sudionike pripremljen je bogat i zanimljiv program, uz različite radionice, izlete, posjete muzejima te primanje u Županijskoj palači. Koordinatorica projekta je prof. Martina Vidović, no u njegovu provedbu uključeni su mnogi profesori i pripravnici Prve gimnazije.

Comenius multilateralni projekt “The legends unite us”, povezuje škole iz osam europskih zemalja. Cilj mu je obnavljanje legendi grada ili zemlje, istovremeno promičući kazalište i kulturu. Tijekom dvije godine projektom će se omogućiti oko 340 mobilnosti učenika i nastavnika.

Komentari