U Županijskoj palači predstavljeni EU projekti Elektrostrojarske škole

Objavljeno: 13.12.2013. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Županijskoj palači jučer, 12. prosinca, predstavljena su tri EU projekta koji se trenutno provode u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, ukupne vrijednosti od gotovo pedeset tisuća eura te projekt Centra izvrsnosti za nove tehnologije.

Tom je prilikom zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić pohvalio brojne aktivnosti škole, koja se u provođenju EU projekata posebno istaknula.

- U protekle četiri godine ova je škola iz fondova Europske unije dobila 4,2 milijuna kuna. Raspon njihovih projekata doista je širok, prepoznali su sve mogućnosti koje nude EU fondovi i fondovi međunarodne zajednice - kazao je Kišić te nadodao da Varaždinska županija i nadalje pružati punu podršku Elektrostrojarskoj školi.

Istaknuo je i da Županija u EU fondovima vidi priliku podizanja standarda školovanja te da se kroz projekt "EU menadžer" želi što je moguće više ljudi osposobiti za pisanje EU projekata.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr. sc. Miroslav Huđek također je pohvalio proaktivnost Elektrostrojarske škole.

- Ova škola je, uz Gospodarsku školu i Srednju strukovnu školu, 2009. godine prva počela provoditi EU projekte. Sve je više programa i partnera koji žele surađivati s našim školama- zaključio je pročelnik Huđek.

Detalje EU projekata predstavio je ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos.

- Korisnost projekata mjerljiva je u eurima, no njihove dodatne vrijednosti su deseterostruke. Naime, nova znanja i iskustva koje profesori i učenici stječu sudjelovanjem u projektima doživotno će se koristiti, a sve projekte implementirali smo u naše razrede i nastavu - rekao je ravnatelj Kos.

Također, Kos je predstavio i Centar izvrsnosti iz novih tehnologija, koji je s radom započeo u listopadu ove godine, a partneri su Fakultet informatike i organizacije i Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar.  

Inače, Elektrostrojarska škola Varaždin od 2009. godine sudjelovala je u devetnaest EU projekata ukupne vrijednosti od gotovo 4,2 milijuna kuna. Sredstva su dobivena za provođenje IPA projekata, projekte mobilnosti i domaće projekte. Predstavljanju projekata nazočili su i profesori Kovačić i Smuđ te velik broj učenika koji sudjeluju u projektima.

Komentari