Učenici iz Celja gostovat će u Elektrostrojarskoj školi u sklopu projekta ACES

Piše: eVz

Objavljeno: 27.11.2012. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Elektrostrojarska škola Varaždin i Srednjoškolski centar Celje iz Slovenije zajednički su partneri na projektu „Kako moderni mediji utječu na donošenje odluka mladih osoba" Akademije srednjeeuropskih škola (ACES).

Projekt/mreža implementira multilateralnu suradnju osnovnih i srednjih škola sa svrhom promoviranja ideje "europskih vrijednosti" kao što su multikulturalnost, međusobno razumijevanje, solidarnost i mirni suživot svih ljudi/ građana Europe.

Uz Hrvatsku, članice su ACES-a Albanija, Austrija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Češka, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldovija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U projektu sudjeluju škole zemalja članica, a pravo sudjelovanja imaju učenici u dobi od 12 do 17 godina. Radni jezik projekta je engleski jezik.

Tema ovogodišnjeg natječaja je "Provjera stvarnosti - kako vidimo i stvaramo svijet putem medija".

Prema rasporedu realizacije projekta dvadesetak učenika i profesora iz Celja boravit će 28. i 29.11. u Varaždinu. U sklopu susreta predviđene su zajedničke aktivnosti kao što su upoznavanje grada Varaždina u timovima, učenje ACES plesa, sportska večer i sl.

Učenici će sudjelovati na radionicama i predavanjima koje će voditi dr.sc. Violeta Hajnš Vidaček i prof. Ratko Kovačić.

U realizaciji prve mobilnosti sudjeluju uz dvadeset učenika i profesori Elektrostrojarske škole Valentina Šinjori, Suzana Ljepava, Ratko Kovačić, Dunja Turk i Tibor Bün.

Komentari