Učenici OŠ Veliki Bukovec na Danu sigurnijeg interneta

Objavljeno: 03.02.2012. 14:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U subotu 4. veljače u organizaciji Ministarstva uprave na jednom mjestu predstavit će se aktualni projekti i aktivnosti udruga, organizacija i tvrtki te tijela državne uprave, s ciljem promicanja sigurnijeg korištenja interneta među djecom i mladima.Iz varaždinske županije, projekte i radove predstavit će i učenici Osnovne škole Veliki Bukovec.

Sutra će se u Hrvatskoj i u mnogim drugim zemljama u svijetu obilježiti Dan sigurnijeg interneta, čija je tema ove godine "Povežimo generacije". Avenue Mall u Zagrebu bit će mjesto na kojem će se od 10 do 14 sati moći čuti o tome kako sigurno i bezbrižno otkriti digitalni svijet.

Projekte i radove predstavit će zajednica učitelja i nastavnika "Suradnici u učenju" okupljena oko portala Ucitelji.hr, predstavnici Osnovne škole Veliki Bukovec, Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, Hrabrog telefona, Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, Agencije za zaštitu osobnih podataka, NetAkademije, Algebre, Microsofta Hrvatska te Ministarstva uprave.

Predstavnici učenika OŠ Veliki Bukovec sudjelovat će u obilježavanju predstavljajući aktivnosti koje OŠ Veliki Bukovec kontinuirano provodi u području sigurnijeg interneta za djecu i mlade.

- Učenici će sudionicima pokazati računalne obrazovne igre, razne offline aktivnosti (strip, poruke i QR kodovi sa savjetima, igra „Znaš li?“) razgovarati s djecom i odraslima o prednostima i nedostacima interneta, te prezentirati priručnik sa savjetima za roditelje koji je nastao u suradnji s udrugom „Suradnici u učenju“ – istaknula je profesorica Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec.

Na taj način učenici slikovito pokazuju ovogodišnju temu Dana sigurnijeg interneta „Otkrijmo digitalni svijet zajedno ... sigurno“ kojom poručuju da roditelji, bake i djedovi mogu puno naučiti od djece o korištenju mobilnih tehnologija u svakodnevnom životu, ali i da djeca mogu puno naučiti od starijih te prenijeti njihovo životno iskustvo i savjete u e-prostor.

Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg interneta pokrenuta je 2004. godine. Od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta, da bi prošle godine obuhvatila 70 zemalja.

Krovna organizacija INSAFE svake godine odabire temu kojoj će biti posvećena posebna pozornost u okviru obilježavanja tog dana.

U njima se različitim aktivnostima ukazuje na važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Komentari