Učenici Strojarske i prometne škole u akciji "Dan ljubaznosti u prometu"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.11.2013. 15:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin drugu godinu zaredom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske provodit će akciju "Dan ljubaznosti u prometu".

Akcija će se provoditi povodom Dana grada Varaždina, u petak 6. prosinca od 10 do 14 sati, a njome će se obuhvatiti deset najfrekventnijih pješačkih prijelaza u blizini centra grada Varaždina.

Cilj akcije je uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Učenici će tijekom ove akcije biti prepoznatljivi po žutim prslucima. Na odabranim prijelazima bilježit će podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača te dijeliti letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima.

Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će tri najsavjesnija vozača, odnosno vozačice grada Varaždina za koje će biti osigurane nagrade.

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz suradnju Policijske uprave Varaždin,  Turističke zajednice grada Varaždina i HAK-a.

Komentari