Udruga za zaštitu potrošača prijavila Crtorad ministarstvu

Objavljeno: 29.12.2011. 12:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević objavila je da je Udruga za zaštitu potrošača nadležnom ministarstvu poslala zahtjev za ocjenu zakonitosti postupanja Crtorada u naplati parkiranja u Varaždinu.

Raspravu o koncesinaru naplate parkiranja u Varaždinu, tvrki Crtorad, na sjednici Gradskog vijeća potaknuo je vijećnik Josip Stanek (HSLS) koji je svoje kolege izvjestio da mu se sve više građana žali na postupanje Crtorada.

- Crtorad terorizira građane. Jedan građanin informirao me je da je zbog dvije neplaćene karte za parkiranje prije nekoliko dana dobio ovrhu u iznosu većem od tisuću kuna. Cijena parkiranja od pet kuna po satu je previsoka, kazne u iznosu od 100 kuna su previsoke, a kad se na to još doda teror koji Crtorad provodi nad građanima u suradnji sa svojim odvjetnicima, jasno je da gradska vlast mora nešto poduzeti oko toga - poručio je Stanek.

Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević istaknula je da nova gradska vlast pregovara sa Crtoradom i pokušava utjecati na njih da budu pristupačniji građanima, ali i najavila da su poduzeli konkretne korake vezane uz previsoke cijene parkiranja

- Osobno smatram da postupak Crtorada vezano uz ove ovrhe nije u redu. Zato smo kontaktirali i Udrugu za zaštitu potrošača koja je nadležnom ministarstvu poslala zahtjev za ocjenu zakonitosti takvog postupanja – istaknula je Martinčević.

Komentari