Ugostitelji do kraja ožujka mogu postaviti terase bez plaćanja poreza

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.03.2014. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Korisnici javnih površina za postavu terasa ugostiteljskih objekata u Varaždinu neće plaćati porez za razdoblje od 1. studenog do 31. ožujka naredne godine.

Grad Varaždin prihvatio je inicijativu Obrtničke komore Varaždinske županije, Udruženja Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždina, kojom se tražilo da se pomogne varaždinskim ugostiteljima, a poduprli su je i gradski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak. Odluka je na snagu stupila odmah, što znači da ugostitelji već od ponedjeljka pa do kraja ožujka mogu postaviti terase bez plaćanja poreza.

- Kako bi pomogao poduzetnicima, Grad Varaždin odrekao se PDV-a koji se odnosi na zakupninu, a koji propisuje Izmjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Uvažavajući ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze svi poduzetnici, donesena je odluka da se PDV neće dodavati na izlicitiranu zakupninu, već zakupnina utvrđena u natječaju u sebi sadrži i PDV - ističu iz gradske uprave.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka kojom se određuje porez za korištenje javnih površina za pokretnu prodaju putem vozila. Dopunom Odluke o gradskim porezima predviđa se da se za pokretnu prodaju putem vozila na javno-prometnim površinama grada plaća porez u paušalnom iznosu od 7.300 kuna po vozilu godišnje, 1.000 kuna po vozilu mjesečno odnosno 50 kuna po vozilu dnevno.

Komentari