Općina Bednja

Ugovoreni projekti rekonstrukcije pločastih propusta vrijedni gotovo 100 tisuća eura

Objavljeno: 08.08.2023. 18:44

Zadnja izmjena: 08.08.2023. 19:09

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak potpisao je ugovore u ukupnoj vrijednosti od gotovo 100 tisuća eura s tvrtkom Nigrad za sanaciju i rekonstrukcija pločastih propusta, priopćeno je danas iz te općine.

- Ti projekti nisu samo rezultat općinskog angažmana već i zajedničke suradnje s Hrvatskim vodama, koje sudjeluju u sufinanciranju tih ključnih projekata s 50 posto iznosa, dok smo mi kao Općina osigurali preostalih 50 posto potrebnih sredstava iz svog proračuna. Ta sinergija pokazuje posvećenost svih strana poboljšanju infrastrukture i kvalitete života građana na području Općine Bednja - izjavio je načelnik Poljak i zahvalio Hrvatskim vodama na partnerstvu koje omogućava realizaciju tih radova.

Jedan od potpisanih ugovora odnosi se na rekonstrukciju pločastog propusta Dukarići, smještenog na nerazvrstanoj cesti Dukarići u naselju Cvetlin, a vrijednost tog ugovora iznosi 49.993,75 eura. Drugi ugovor obuhvaća radove na rekonstrukciji pločastog propusta u naselju Cvetlin, a njegova je ukupna vrijednost 43.313,75 eura.

Iz Općine su istaknuli da će rekonstrukcija pločastih propusta značajno unaprijediti kvalitetu prometne mreže na području Općine Bednja te osigurati 
sigurnost i udobnost svim sudionicima u prometu.

Komentari