općina bednja

Foto - Bednjanskoj udruzi 'Čmalico' dodijeljene dvije pčelarske vage

Objavljeno: 24.04.2024. 13:39

Zadnja izmjena: 24.04.2024. 13:41

Općina Bednja nastavlja s aktivnostima opremanja Pčelarske udruge „Čmalico”.

Tako su u utorak, povodom Dana planeta Zemlje, Udruzi predane dvije nove pčelarske vage koje će biti uključene u projekt motrenja medenja.

– Pčelarstvo je izuzetno važna djelatnost koja ima puno širi značaj od same proizvodnje meda i ostalih pčelarskih proizvoda. Pčele kao oprašivači sudjeluju u proizvodnji svakog četvrtog zalogaja hrane te je svaka pomoć dobrodošla – poručio je predsjednik Udruge Danijel Godinić.

Načelnik Damir Poljak na rad Udruge i suradnju s pčelarima ima samo riječi hvale, dodavši da uvijek mogu računati na pomoć Općine.

– Pčelarstvom se obično bave starije osobe i mali je broj mladih među pčelarima, stoga me posebno veseli što su danas vage uručene dvojici najmlađih članova Udruge koji žele u svojem radu koristiti moderne metode pčelarenja. Kao i u svakoj drugoj poljoprivrednoj proizvodnji, izuzetno je važno pratiti i usvajati nova znanja te ih primjenjivati u svojem radu. Pčelarske vage će u svakom slučaju pomoći u tome – naglasio je načelnik Poljak.

Pčelarske vage su uručene Tinu Kušeniću iz Prebukovja i Karlu Smrečkom iz Ježovca. Tako je pored vaga koje su već prije dobivene od Općine i instalirane u Cvetlinu, Bednji i Rinkovcu, novom donacijom i projektom motrenja medenja pokriveno cijelo područje Općine Bednja.

Komentari