OBLJETNICA OSNUTKA

Foto - U Varaždinu položena krunica za poginule branitelje: '33 krunice za 33 godine'

Objavljeno: 23.04.2024. 18:40

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 18:41

U Kapelici svetog Jurja u vojarni u Varaždinu su članovi Moto kluba 4. gardijska - Split zajedno s članovima Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma položili krunicu izrađenu i blagoslovljenu u svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

Kako pišu iz Varaždinske županije, ovime je simbolično odana počast svim preminulim žrtvama Domovinskog rata te obilježena 33. obljetnicu osnivanja 4. gardijske brigade Split.

Podršku su dali župan Anđelko Stričak, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma bojnik Krunoslav Slavinec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić sa suradnicima, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Varaždinske županije.

Polaganje krunice u Varaždinu dio je manifestacije „33 krunice za 33 godine“, u sklopu koje su krunice položene u još pet gradova, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Grubišnom Polju i Virovitici.

- U kapelici sv. Juraja ujedno je održan obred posvećenja zastava udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata, kojem je prisustvovao i župan Anđelko Stričak, kao i načelnici općina Gornji Kneginec, Petrijanec, Sračinec i Trnovec. Župan i načelnici su prihvatili čast da budu kumovi zastava Udruge i njezinih ogranaka - ističu iz Varaždinske županije. 

Komentari