"Ukleto" POS naselje u Hrašćici: Preko noći nestalo 20 bojlera!

Objavljeno: 10.01.2012. 12:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nepoznati počinitelji sinoć su provalili u 6 objekata i ukupno 25 izgrađenih i uređenih POS stanova u Hrašćici, u koje su sljedeći tjedan trebali useliti prvi stanari, i otuđili 20 instaliranih plinskih bojlera te na taj način ponovno odgodili useljenje. U očito „ukleto“ novo POS naselje u Hrašćici stanari su naime trebali useliti još početkom prošle godine!

Ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Vladimir Kukec rekao nam je da je jučer održan tehnički pregled za prva tri objekta u koje su sljedeći tjedan trebali useliti prvi stanari u novom POS naselju u Hrašćici. Tehnički je prošao dobro, a svi plinski bojleri bili su na mjestu, no jutros - šok!

- Kad su radnici jutros stigli na gradilište uočili su da je u stanove provaljeno te da je nestalo 20 instaliranih kombo bojlera za grijanje i toplu vodu. Materijalna šteta se procijenjuje na najmanje 200 tisuća kuna - rekao nam je Kukec.

Glavni izvođač radova na izgradnji POS stanova u Hrašćici je varaždinska tvrtka Meteor koja je i jedina oštećena stranka u ovom slučaju.

- Primopredaja stanova nije izvršena pa je tako krađom izravno oštećen samo Meteor. Inače, i osobno sam ih upozoravao da osiguraju gradilište, da zaposle čuvara, ali oni su smatrali da je dovoljno samo zaključati vrata - naglasio je Kukec dodavši da su neizravno oštećeni i Javna ustanova Gradski stanovi te budući stanari.

- Jučer smo odradili tehnički pregled za prva tri objekta i sljedeći tjedan prvi stanari su trebali useliti u stanove no sada je to odgođeno jer se prije toga treba sanirati šteta. Ne znam koliko će ta odgoda trajati - istaknuo je Kukec.

POS naselje u Hrašćici tako bi se slobodno moglo nazvati - ukletim. Prvi stanari trebali su useliti već početkom prošle godine no gradnja je usporena zbog raznih problema i stanari nikako da dođu do stanova koje su uredno platili. Neki od njih zbog te situacije dovedeni su i na rub egzistencije.

- Da bi mogli kupiti stan, supruga i ja smo morali podići kredit u jednoj poslovnoj banci. Obećano nam je da ćemo u stan koji smo skupo platili moći useliti krajem siječnja 2011. godine. No, naš život u proteklih godinu dana se pretvorio u pakao. Sada plaćamo i visoku ratu kredita za stan koji je naš ali u njemu ne možemo živjeti, i najam i režije za stan koji smo morali iznajmiti jer nemamo gdje živjeti. I supruga i ja radimo i primamo plaću, a zbog nemogućnosti da uselimo u svoj stan živimo od pomoći rodbine i prijatelja. Vlasnici smo stana od 100 kvadrata, a sa djetetom sada živimo u sobičku od 30 kvadrata - ispričao nam je jedan mladi bračni par.

U varaždinskoj policiji potvrdili su nam da su primili prijavu za krađu u POS naselju u Hrašćici te da je u tijeku očevid u sklopu kojeg će stručnjaci iz policije pokušati pronaći materijalne dokaze koji bi ih mogli odvesti do počinitelja.

No, taman da policija i uspije pronaći počinitelje jako brzo i vratiti ukradene bojlere, useljenje u stanove neće biti moguće tako dugo dok izvođeč radova ponovno ne instalira bojlere i sanira drugu štetu nastalu provalom.

Mladi bračni par, ponosni vlasnici stana od 100 kvadrata u kojem njihovo dijete ima svoju sobu u kojem sa svojim prijateljima može slaviti rođendan i u miru pisati domaću zadaću dok roditelji u dnevnoj sobi razgovaraju ili gledaju televiziju, još će neko vrijeme tako morati živjeti u sobičku od 30 kvadrata u kojem nema dovoljno mjesta ni da pozovu bližu obitelj na nedjeljni ručak.

Komentari