organizira pučko otvoreno učilište

Umirovljenici i nezaposleni učili su strane jezike i rad s kompjuterom - u utorak dobivaju diplome

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.01.2018. 12:41

Zadnja izmjena: 06.01.2018. 12:42

U utorak će se u Salonu Gradske vijećnice održati dodjela uvjerenja umirovljenicima i nezaposlenim osobama koji su završili programe obrazovanja na Pučkom otvorenom učilištu Varaždin.

Uvjerenja će uručiti gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok uz prisustvovanje zamjenice gradonačelnika Sandre Malenice i ravnateljice POU Varaždin Lane Velimirović Vukalović. Navedeni programi financirani su sredstvima iz dotacija Grada Varaždina.

U okviru programa cjeloživotnog učenja uvjerenja će primiti ukupno 31 umirovljenik za položene tečajeve engleskog i njemačkog jezika te osnovnog i naprednog tečaja informatike.

Ukupno 12 nezaposlenih osoba koje su odabrane od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Učilišta i stručnjaka za EU fondove (predavača) primit će uvjerenje o osposobljavanju za program voditelja izrade i provedbe EU projekata. Riječ je o nezaposlenim osobama visoke stručne spreme koje su ovim verificiranim programom u trajanju od 160 sati obogatile svoje životopise i postale konkurentnije na tržištu rada.

 

Komentari