3. biciklijada

Unatoč lošem vremenu hrabri biciklisti vozili se od Vinice do Gornjeg Kneginca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2017. 09:00

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 09:32

Foto: Arhiva

Unatoč lošem vremenu ove se subote na Vinici na startu 3. Biciklijade okupilo preko dvadesetak biciklista - djece i rekreativaca, kako bi obilježili Dan oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije te Dan branitelja Varaždinske županije.

Prije starta biciklistima su sretan put i sigurnu vožnju zaželjeli predsjednik viničkog kluba branitelja Ivan Krajcer te predsjednik Kluba iz Gornjeg Kneginca Boris Ocvirek. U svom su obraćanju oba predsjednika istakla značaj obilježavanja obljetnice te zahvalili svima na pomoći osobito Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata pod čijim se pokroviteljstvom ova biciklijada održava već treću godinu.

Između ostalog, kako su rekli, važno je znati i uvijek naglašavati kako se upravo u Vinici formirala 5. Bojna 1 A brigade „Tigrovi“ iz koje je kasnije formirana legendarna 7. Gardijska brigada „Pume“ te kako se ne smije zaboraviti doprinos svih koji su sudjelovali u obrani Varaždina i okolice.

Okupljenim biciklistima obratio se i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalivši svima, pogotovo mladima i djeci, na dolasku. U prigodnom obraćanju istaknuo je značaj svih koji su branili te u konačnici i obranili i oslobodili grad Varaždin od jugokomunističke vojske. Također je zahvalio organizatoru utrke te svim sudionicima poželio ugodnu i sretnu vožnju do cilja u Gornjem Knegincu. 

Komentari