Upisi u srednje škole: Predstavljamo Medicinsku školu Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.04.2013. 08:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dina Vinceković

Medicinska škola Varaždin (Vinka Međerala 11) u školskoj godini 2013./2014. planira upisati 108 učenika u 4 razredna odjeljenja.

Za obrazovne programe Medicinske škole, koja ima dugogodišnju tradiciju obrazovanja zdravstvenih djelatnika, oduvijek vlada veliki interes, budući da učenicima pružaju sve potrebne vještine i kompetencije te su nakon završetka školovanja spremni za tržište rada.

No isto tako učenici steknu i znanja potrebna za nastavak školovanja na veleučilišnoj ili sveučilišnoj razini.

- Specifičnost na našoj školi je novi sestrinski program koji se provodi već treću godinu i čije je trajanje produljeno s 4 na 5 godina. Promjenama poput broja vježbi i uključivanja stažiranja u zadnju godinu školovanja program je postao kompatibilan s europskim propisima pa je završna svjedodžba priznata i u zemljama Europske unije, gdje je ovo zanimanje vrlo traženo – napomenula je ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac.

Uz fizioterapeutske i farmaceutske tehničare, također vrlo tražene na tržištu rada, vrijedi istaknuti i program dentalni tehničar, uveden prošle školske godine. Ovo zanimanje daje najveću mogućnost samostalnog rada, a školovanje se provodi u najmodernije opremljenom dentalnom laboratoriju.

Uz suvremeno opremljene stručne praktikume, modernu knjižnicu i informatizirane učionice, škola nudi i brojne druge aktivnosti poput novinarske družine ili dodatnih priprema za maturu, a također sudjeluje u raznim projektima, kao što su GLOBE i Comenius.

- Naši su programi zahtjevni i od učenika traže cjelodnevni boravak u školi, no to pridonosi stjecanju brojnih životnih vještina i navike kontinuiranog rada te strpljivosti, što je u ovim zanimanjima vrlo bitno. Stoga veliku pažnju posvećujemo i razvijanju socijalnih i komunikacijskih vještina naših učenika – istaknula je Mirjana Grabar Kruljac.

SMJEROVI:

Petogodišnji obrazovni program:

- Medicinska sestra/tehničar opće njege

Četverogodišnji programi:

- Fizioterapeutski tehničar/tehničarka
- Dentalni tehničar/tehničarka
- Farmaceutski tehničar/tehničarka

Komentari