Upisi u srednje škole: Predstavljamo Srednju školu u Maruševcu s pravom javnosti

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.04.2013. 09:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti u školskoj godini 2013./2014. u razred opće gimnazije i u program medicinska sestra/tehničar opće njega planira upisati po 24 novih učenika.

Jednosmjensku nastavu, organiziranu u petodnevnom radnom tjednu, trenutno polazi 160 učenika. Nastava se odvija u učionicama u kojima je omogućen pristup internetu tako da se nastava može poduprijeti i virtualnim sadržajima i prezentacijama.

No, osim učionica, u školi se nalaze i kabineti za zdravstvenu njegu, informatička učionica, multimedijalna knjižnica, teretana, ali i klub za učenike, prostori za dnevni boravak te velika višenamjenska dvorana za koncerte i još mnogo toga ostalog.

Osim redovne školske nastave, učenici se također imaju priliku uključiti i u neke izvannastavne aktivnosti kao što su pjevački zbor, likovna skupina, dramski studio, izviđaštvo, streličarstvo lukom i strijelom, nogomet, odbojka te se mogu uključiti i u humanitarne aktivnosti pružanja pomoći u lokalnoj zajednici.

- Svi učenici koji su pohađali našu gimnaziju upisali su se na fakultete, i to na vrlo prestižne. Naravno, u skladu s uspjehom koji su ostvarili u školi. Učenici iz medicinskog programa također upisuju visoka zdravstvena učilišta ako se potrude i polože državnu maturu. No, neki žele raditi te se nakon škole odmah zapošljavaju - izjavila je ravnateljica škole mr.sc. Đurđica Garvanović-Porobija.

Inače, ukupna cijena školovanja za školsku godinu u Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti iznosi 4.000 kuna.

- Ako je učenik ili učenica u učeničkom domu, ukupna je cijena nešto viša te iznosi 10.300 kuna. Ovaj se iznos uplaćuje u deset mjesečnih obroka. Međutim, ako učenik preuzme kakvo dežurstvo, školarina se umanjuje kao nagrada za trud, dok učenici istovremenu stječu životna umijeća upravljanja sredstvima - dodala je ravnateljica.

SMJEROVI:

- opća gimnazija (24 učenika)
- medicinska sestra/tehničar opće njege (24)

Komentari