Upisi u srednje škole: Predstavljamo Srednju strukovnu školu Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.04.2013. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

U varaždinsku Srednju strukovnu školu trenutno je upisano 630 učenika u 32 razredna odjeljenja, dok će najesen u nju krenuti novih 240 učenika raspoređenih u 10 razreda.

Učenici koji se namjeravaju upisati u Srednju strukovnu školu mogu izabrati između većeg broja trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja.

Učenici tako, primjerice, mogu upisati četverogodišnje smjerove za zanimanje drvodjeljski tehničar dizajner, tehničar zaštite osoba i imovine, likovna umjetnost i dizajn, modni tehničar, modelar obuće i kožne galanterije te trogodišnje smjerove za zanimanje krojač, galanterist, stolar, soboslikar, frizer, kozmetičar, pekar i mesar.

Nakon završenog školovanja i dvogodišnjeg radnog iskustva u struci može se polagati majstorski ispit i otvoriti samostalni obrt. Usto, učenici s poteškoćama u Srednjoj strukovnoj školi mogu upisati smjerove za zanimanje pomoćni pekar, pomoćno stolar te pomoćni krojač.

- Naše su učionice opremljene informatičkom opremom, dok su radionice opremljene strojevima i uređajima za obavljanje praktične nastave. Nastava se odvija u jutarnjoj smjeni - rekao je ravnatelj škole Dražen Košćak.

Uz redovnu nastavu, učenicima se također pruža i mogućnost da se uključe u neku od izvannastavnih aktivnosti. Primjerice, novi će se učenici Srednje strukovne škole moći uključiti u novinarsku i dramsku družinu ili pak sportski učenički klub.

- Što se tiče upisa naših učenika na fakultete, njih mogu upisati samo učenici koji su završili četverogodišnja zanimanja. Za učenike koji su završili trogodišnje zanimanje imamo podatke da se prošle godine zaposlilo 297 ljudi koji su završili školovanje u našoj školi - dodao je na kraju ravnatelj škole.

SMJEROVI:

- Drvodjeljski tehničar dizajner
- Tehničar zaštite osoba i imovine
- Likovna umjetnost i dizajn
- Modni tehničar
- Modelar obuće i kožne galanterije
- Krojač
- Galanterist
- Stolar
- Soboslikar
- Frizer
- Kozmetičar
- Pekar
- Mesar
- Pomoćni pekar
- Pomoćni stolar
- Pomoćni krojač

Komentari