Uređena Jedinica intenzivnog liječenja u Županijskoj bolnici Čakovec

Objavljeno: 21.04.2012. 16:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Međimurska županija

U Županijskoj bolnici Čakovec svečano su otvoreni novouređeni prostori Jedinice intenzivnog liječenja, Djelatnosti za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Novouređeni prostor nalazi se u prizemlju na mjestu gdje se ranije nalazio odjel traumatologije. Jedinica intenzivnog liječenja dosad je bila smještena u prostorima starim 40 godina. Preseljenjem ovog bolničkog odjela u prizemlje, omogućit će se bolja komunikacija s ostalim odjelima, te tako dodatno unaprijediti zdravstvena usluga koju pacijenti dobivaju u čakovečkoj bolnici.

Kako je na svečanosti otvaranja rekao ravnatelj ŽB Čakovec Dragutin Kopasić, uređenje novih prostorija odjela stajalo je 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Od toga milijun i pol financirano je iz decentraliziranih sredstava, a ostatak iz bolničkih prihoda.

Znatan obol dali su i donatori,  a velik doprinos dala je i bolnička tehnička služba koja je sama obavila znatni dio radova. Na novouređenom odjelu koristit će se stara oprema, jer za novu zasad nema novca.

Komentari