Općina Petrijanec

Uređena učionica na otvorenom OŠ Petrijanec

Objavljeno: 05.10.2023. 13:41

Zadnja izmjena: 05.10.2023. 14:01

Opisivanje prirode, biljnih i životinjskih vrsta, vremenskih prilika, promjena u prirodi, poticanje ekoloških vrijednosti, promatranje klimatskih promjena, orijentacija i proučavanje žive prirode, pružit će upravo izgrađena ljetna učionica u OŠ Petrijanec.

U skladu sa Školom za život znanje mora biti posljedica vlastitog opažanja i razmišljanja, a učenje mora imati karakter pronalaženja i otkrivanja. Istraživačka nastava treba kreirati situacije u kojima se potiču rješenja problema, a prije toga njegovo otkrivanje ili upućivanje na problem, odnosno učionica na otvorenom može odgovoriti na sve navedeno.

Uređenje učionice pokrenula je skupina nastavnika iz STEM područja, a u realizaciji višemjesečnog projekta sudjelovali su učenici, roditelji i lokalne tvrtke koji su pomogli u izradi namještaja, bojenju stolarije, sadnji cvijeća, izradi društvenih igara. Učionicu na otvorenom sufinancirala je Općina Petrijanec u iznosu od 15,974,64 eura.

– U posljednje vrijeme svjedoci smo brzih i velikih promjena u svijetu koje imaju izravan utjecaj na obrazovanje učenika. Njezinom je izgradnjom škola željela napraviti odmak od svakodnevne, uobičajene nastave u klasičnim učionicama te pružiti priliku svojim učenicima za učenjem u prirodnom okruženju. Izgradnjom učionice na otvorenom i realizacijom planiranih radnji učenici naše škole dobili su neizmjerno mnogo mogućnosti za učenje istraživanjem – rekao je načelnik Željko Posavec

Komentari