evo kako je bilo

Foto - U humanitarnom tonu proslavljen Dan Osnovne škole Petrijanec

Objavljeno: 22.06.2023. 10:03

Zadnja izmjena: 22.06.2023. 10:03

Na pomalo neuobičajen način proslavljen je Dan škole Petrijanec - otvorena je Učionica na otvorenom, jednan potpuno novi interaktivni prostor za učenje, istraživanje i igru u školi.

Prigodni program otvorila je ravnateljica Valerija Paljak, pozdravila načelnika općine Željka Posavca i pozvala Ninu Ivanušu, predstavnika županijske Zaklade Vita za pomoć za djecu oboljelu od malignih i teških bolesti, za koju su se prikupljale donacije. Prisutnima je predstavljen i projekt Građanskog odgoja u sklopu koje se odvijala donatorska večer, a koju su inicirale učiteljice koordinatorice projekta Ana Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić. 

Uređenje učionice pokrenula je skupina nastavnika iz STEM područja, a u realizaciji višemjesečnog projekta sudjelovali su učenici, roditelji i lokalne tvrtke koji su pomogli u izradi namještaja, bojenju stolarije, sadnji cvijeća, izradi društvenih igara. U svečanom programu nastupili su učenici predstavnici na državnim smotrama - Školski zbor s mentoricom Melitom Bešvir te Dramska družina s mentoricom Željkom Rabuzin. Uz kupnju doniranih ukrasnih i prehrambenih proizvoda školskih sekcija i lokalnih udruga, posjetitelji su mogli razgledati izložbu "Glave", likovnog umjetnika i učitelja Mihela Bađuna.

- Zahvaljujući vrijednim rukama svih sudionika punile su se donatorske kutije, igrala se i bogata tombola. Svečanost su upotpunili mali petrijanečki tamburaši, Ženska vokalna skupina Erato i Amazona bend. Pjevalo se, glumilo, plesalo, sviralo, prikazivalo i čitalo. Projektom "Čitamo u sumrak, čitanje je kao zrak" ujedno smo odradili 1. nastavni sat u Učionici, čitali mudre izreke i citate Malog princa. S malo smo prikupili mnogo, za bolesnu djecu Zaklade Vita, a škola je na svoj dan bila ispunjena osmijehom, toplinom i srcem za drugoga, "jer samo se srcem dobro vidi" - naveli su.

Komentari