općina petrijanec

Načelnik Posavec potpisao ugovore za provedbu projekta 'Zaželi'

Objavljeno: 03.04.2024. 17:14

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 17:14

Danas su svečano uručeni i potpisani ugovori za projekt Zaželi kojeg je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Općina Petrijanec je prijavila projekt "Zaželi - prevencija institucionalizacije u Općini Petrijanec"  kojemu je 28. ožujka odobren maksimalan iznos u vrijednosti od 480.000 eura koji će se  financirati iz Europskog socijalnog fonda plus. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, dok je specifični cilj pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

- Uz zapošljavanja ciljane i ranjive skupine žena u aktivnostima Poziva Zaželi jest da se potiče i socijalno uključivanje te povećanje razine kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe s područja Općine uz osiguranje osnovnih materijalnih potrepština. Projektom će se kroz 32 mjeseca zaposliti 10-ak žena koje će brinuti o potrebitima. Ovo je četvrti po redu projekt Zaželi u Hrvatskoj, a Općina Petrijanec sudjelovala je u svakom do sada - rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari