Uredit će se tavanski prostor društvenog doma u Beletincu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.07.2015. 08:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

Završena projektna dokumentacija za uređenje tavanskog prostora društvenog doma u Beletincu.

Društveni dom u Beletincu već dulji niz godina centar kulturnih i zabavnih zbivanja u naselju, a on je svojevrsno sjedište Kulturno - umjetničkog društva Beletinec koji kroz različite smotre oživljava stare običaje te promiče tradiciju tog kraja i čuva je od zaborava.

Budući da se radi o objektu koji je sagrađen prije 65 godina potrebna su određena ulaganja u uređenje interijera kako bi se zadovoljili različiti ukusi korisnika i spriječilo propadanje objekta.

Na inicijativu mjesnog odbora izradila se projektna dokumentacija za uređenje tavanskih prostora društvenog doma i energetsku obnovu cijelog objekta.

Dobivena je građevinska dozvola i trenutno načelnik općine Sv. Ilija Marin Bosilj intenzivno radi na zatvaranju financijske konstrukcije kako bi se raspisao javni natječaj i krenenulo se u realizaciju projekta. 

Njegova vrijednost je procijenjena na oko 1.800.000 kuna, a tavanski prostor će nakon uređenja biti pogodan za organizaciju različitih radionica, predavanja, obiteljskih i javnih okupljanja.

Komentari