projekt od pola milijuna kuna

Uskoro kreće energetska obnova Društvenog doma u Cerju Nebojse

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2018. 08:39

Zadnja izmjena: 18.05.2018. 08:42

S ciljem uređenja objekta, samim time i podizanja životnog standarda u naselju Cerje Nebojse, Općini Maruševec odobren je projektni prijedlog za uređenje Društvenog doma u naselju Cerje Nebojse, u vrijednosti 500 tisuća kuna.

S obzirom na nezadovoljavajuće stanje u kojem se nalazi Društveni dom u Cerju Nebojse u kojem se odvijaju različita društvena događanja i okupljanja, Općina Maruševec pripremila je projekt rekonstrukcije i energetske obnove kojeg je u ožujku prijavila na Program održivog razvoja lokalne zajednice, raspisan od strane Ministarstva regionalnoga razovoja i fondova Europske unije.

Ugovor o financiranju projekta u Zagrebu je s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem. 

–Zahvaljujući financijskoj pomoći Ministarstva regionalnoga razovoja i fondova Europske unije već ove godine krećemo s radovima na Društvenom domu Cerje Nebojse. Ukupna vrijednost radova je oko 500 tisuća kuna, a Ministarstvo će sufinancirati iznos od 150 tisuća kuna. Sredstva za rekonstrukciju objekta su većim dijelom osigurana u proračunu Općine Maruševec koja od ove godine kroz informacijski sustav prati potrošnju energenata u objektima koji su u njezinom vlasništvu, ne bi li smanjili nepotrebne troškove i ta sredstva uložili u daljni razvoj općine - rekao je načelnik Damir Šprem.

Na zgradi Društvenog doma odradit će se građevinsko-obrtnički i elektroinstalaterski radovi koji će povećati energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, ističe zamjenik načelnika Mario Klapša.

 –Nakon građevinskih zahvata koji bi trebali biti gotovi još ove godine, društveni dom će biti uređeniji, sigurniji i ljepši za potrebe korištenja, okupljanja i druženja naših građana, što ujedno i utječe na povećanje ukupnog društvenog života u Općini Maruševec. S objekta ćemo ukloniti salonitne ploče, rekonstruirati krovište, postaviti novi strop, zamijeniti dotrajale prozore novima, zamijeniti postojeće elektroenergetske instalacije, napraviti toplinsku izolaciju novim fasadnim sustavom, pojasio je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Komentari