Uspješan sedmi po redu karate turnir "Sveti Nikola"

Objavljeno: 29.11.2011. 12:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Godar

U čast dana grada Varaždina u varaždinskoj Areni prošlog vikenda održan je sedmi po redu međunarodni karate turnir „Sveti Nikola“. Članovi karate kluba Varaždina odnjeli su mnoga odličja, a najsjajnija bila su ona Enesa Garibovića u kategoriji kadeta do 70 kilograma i Tare Nikolić u kategoriji učenica do 28 kilograma.

Ove godine organizacija turnira pomaknuta je tjedan dana unatrag od kalendarskog datuma Svetog Nikole pa će turnir poslužiti kao svojevrsna uvertira u proslavu dana grada Varaždina.

Grad je prepoznao značaj ovog turnira pa je i ove godine peti puta zaredom bio pokrovitelj. Dobrodošlicu gostima, trenerima, sucima i sportašima zaželio je dogradonačelnik grada Varaždina Vjeran Radelić i nakon uvodnih riječi otvorio turnir.

Kao i svake godine tako i ove u ceremoniji otvaranja turnira sudjelovao je poznati varaždinski dvojac Krampus - Sveti Nikola koji su podijelili poklone i oduševili sve nazočne u dvorani.

Sportski dio turnira odvijao se na četri tatamija borilišta u katama i borbama. Na turniru je sudjelovalo 390 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, BiH i Slovenije. U svojim disciplinama su nastupali natjecatelji od 7 pa do 16 godina. Najbrojniji je bio domaćin i organizator turnira karate klub Varaždin sa prijavljenih 27 natjecatelja.

Nekima članovima karate kluba Varaždin turnir "Sveti Nikola" bio je prvi nastup pa su se morali zadovoljiti i sa ispadanjem u prvom kolu i drugom kolu, a  kvalitetniji borci i s malo više sportske sreće stigli su do odličja.

Tibor Kovačić 3.mjesto dječaci +25 kg, Arian Haber 3.mjesto učenici -30 kg, Valentino Henezi 3.mjesto mlađi kadeti -41 kg, Jana Skender 2.mjesto učenice -32 kg, Jelena Puzak 2.mjesto učenice -36 kg, Elma Garibović 2.mjesto mlađe kadetkinje  -50 kg, Robert Fejzulahu 3.mjesto kadeti +70 kg.

Zlatom su se okitili Tara Nikolić u kategoriji učenice -28 kg i Enes Garibović u kategoriji kadeti -70 kg

Nakon ovog turnira karatisti karate kluba Varaždin nastupit će na Euro Cup Međimurja, tjedan kasnije na turniru u Karlovcu, a posljednji ovogodišnji turnir bit će Božićni turnir u Zagrebu.


Komentari