Uspješno predstavljanje izlagača iz Varaždinske županije na sajmu Eko etno tour

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.04.2013. 07:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Boćarskom domu u Zagrebu od 24. do 27. travnja održava se deseti po redu Eko etno tour - Međunarodni sajam turizma, enogastronomije, tradicije, proizvoda, usluga i događaja, na kojem se predstavljaju i izlagači iz Varaždinske županije.

Osnovni cilj sajma jest posebno predstavljanje hrvatskog ruralnog turizma i isticanje njegovih prednosti u odnosu na ostale konkurentske turističke zemlje. Imajući to vidu, na sajmu se primarno predstavljaju autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, enogastronomski specijaliteti,kulturna baština, folklor, stari zanati i običaji.

Varaždinska županija ove je godine iz proračuna izdvojila oko 16 tisuća kuna kako bi proizvođačima s područja naše Županije omogućila prostran štand na kojem će predstaviti svoje proizvode.

Tako posjetitelji sajma mogu upoznati OPG Horvat iz Gornjeg Vratna, koji predstavlja svoje specifične vrste vina i likera od bobičastog voća, OPG Horvat iz Ludbrega, koji prezentira ratan namještaj, dok Udruga "Žene iz centra svijeta" prikazuje suvenire iz vlastite radinosti.

Također, na sajmu izlaže i Udruga Lepoglavska čipka, Svjećarski obrt Slavica, a Roland Bakal predstavlja proizvode iz heljde. Predstavnici Hotela Turist iz Varaždina održat će promociju i prodaju svojih kapaciteta, a svoje proizvode prikazat će i ludbreška Mljekara Bohnec. Tvrtka "Elton" predstavit će se svojim mesnim delicijama.

Program sajma bit će obogaćen nastupom KUD-a Vidovec sa spletom pjesama i običaja našeg kraja.

Na sajmu se, uz degustacije delicija nacionalne kuhinje i promotivnu prodaju i kupnju proizvoda, održavaju i brojni seminari, skupovi, savjetovanja, tematske radionice, natjecanja te stručna ocjenjivanja ruralne turističke ponude.

Komentari