Uvodnim sastancima Lepoglava počela izradu Gradske razvojne strategije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.02.2014. 15:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Grad Lepoglava

Održanim uvodnim sastancima partnerskih odbora za javni i civilni sektor te gospodarstvo, u Lepoglavi je započela izrada Gradske razvojne strategije.

- Želeći jedan od najvažnijih gradskih dokumenata, kojim će biti definirane smjernice razvoja grada Lepoglave u slijedećih sedam godina, uskladiti s potrebama i interesima građana, Grad Lepoglava vas je odlučio, kroz rad u partnerskim odborima, uključiti u proces njegove izrade – pojasnio je na uvodnim sastancima triju partnerskih odbora, njihovim članovima, zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač zamolivši ih ujedno da sudjelujući u procesu izrade Gradske razvojne strategije budu aktivni i otvoreni te da tako doprinesu izradi što kvalitetnijeg dokumenta koji će odrediti budućnost grada Lepoglave.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, uoči održavanja prvih uvodnih sastanaka na adrese predstavnika javnih ustanova, organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata upućeni su pozivi za sudjelovanje u radu partnerskih odbora. Zajedno s pozivima odaslani su i obrasci za prijavu projektnih ideja koje će biti ugrađene u Gradsku razvojnu strategiju.

- Gradska razvojna strategija bit će temelj za prijavu projekata na natječaje fondova Europske unije –  istaknuo je na svakom od triju partnerskih odbora voditelj gradskog Projektno-razvojnog ureda Emil Tkalec predstavljajući ujedno i podatke analize stanja na području grada Lepoglave koju je izradila Agencija za razvoj Varaždinske županije.

-  Grad Lepoglava je s izradom Gradske razvojne strategije počeo prije Varaždinske županije i prije nego li se počela izrađivati državna strategija. To je vrlo bitno jer će grad Lepoglava već imati definirane prioritete koji će biti spremni da ih se ugradi u županijsku pa i državnu strategiju – rekla je predstavnica AZRA-e Maja Lehman.

Komentari