V. Toplice: Dječje gradsko vijeće uskoro u svojim prostorima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.04.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić u tjedan se dana dva puta sastala s Gradskim vijećem. Prvo je prošli tjedan održana sjednica "punoljetnog" Gradskog vijeća da bi joj ovoga tjedna na radnom sastanku svoje prijedloge i probleme iznijelo Dječje gradsko vijeće.

Odgovore na njihova konstruktivna pitanja i izvještaj o stanju u Gradu zatražilo je tročlano vijeće u sastavu Lorena Valent, Petra Gjud i Borna Posavec pod paskom moderatorice DGV-a, Smirne Turkalj.  Nakon što su joj uručili prigodan poklon – kalendare "Društva naša djeca", radni dio mogao je početi. Prvo ih je zanimalo kako Goranka Štefanić uspijeva istovremeno stići obavljati dvije dužnosti – gradonačelničku i ravnateljsku u školi te što je od toga teže.

Vijećnici su se raspitivali o provođenju akcije Gradovi i općine prijatelji djece te joj uručili materijale i poziv za savjetovanje oko provođenja cijele akcije. Između ostaloga su pitali o sudbini natječaja "Volim Toplice" te se dogovorili s gradonačelnicom o raspisivanju natječaja u suradnji Društva naša djeca i Turističke zajednice.

Osim toga će se dolaskom proljeća ponovno organizirati Dječji sajmovi na tržnici. Na radnom se sastanku razgovaralo i o 22. Kajkavijadi te o mogućim načinima poboljšanja festivala.

Dječje gradsko vijeće zanimalo je još mnogo toga – uređenje dječjih igrališta na što im je gradonačelnica iznijela planove za njihovu obnovu te im ujedno pokazala i planove koji uključuju sportsku dvoranu, ali i neke nove igre. Osim toga, upoznala je vijećnike s planovima uređenja glavnog trga te još nekim planiranim zadacima. Dječje gradsko vijeće izrazilo je zadovoljstvo onim što su čuli te su obećali gradonačelnici više zalaganja – kako u školskim klupama tako i u akcijama za poboljšanje kvalitete života djece i svih stanovnika Varaždinskih Toplica.

Obzirom da Dječje gradsko vijeće još nema svoje prostorije, male je vijećnike zanimalo kad će ih dobiti.

Gradonačelnica Goranka Štefanić potvrdila im je kako je prostor odobren, ali će raspoloživ postati nakon procedure potpisivanja ugovora.  

Komentari