upoznavanje s gradom

Notar im uručio putovnice, a Skuhala pokazao svoj muzej - ako udovoljimo ovim gostima onda smo ''na konju''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2019. 17:24

Zadnja izmjena: 21.01.2019. 17:30

U posjet Varaždinu i Trakošćanu jučer je stiglo 15-ak predstavnika talijanskih putničkih agencija, članica FIAVET-a, Udruge talijanskih putničkih agencija koja je proteklog vikenda u Zagrebu održala godišnju skupštinu.

U Starom gradu ih je dočekao notar koji im je uručio varaždinske putovnice, u katedrali se za jedinstven doživljaj pobrinuo orguljaš Višeslav Jaklin, a Živko Skuhala je u svom malom obiteljskom Muzeju oldtimera i stare tehnike oduševio goste zanimljivim pričama.
- Ovakvi posjeti predstavnika stranih putničkih agencija važni su nam za razvoj promociju
našeg turizma, jer je riječ o ljudima koji prodaju aranžmane i dovode turiste u Hrvatsku, pa tako i u Varaždin i našu županiju. Na ovaj način mogu vidjeti, osjetiti i doživjeti Varaždin, upoznati se s našim znamenitostima i vidjeti što sve možemo ponuditi. Mi se uvijek potrudimo da im, uz razgledavanje znamenitosti, ponudimo i doživljaj, kako bi na najbolji način mogli prezentirati Varaždin potencijalnim turistima sa svog područja, istaknula je direktorica Turističkog ureda TZGV, Jelena Toth.

Inače, Talijani su po broju dolazaka stranih turista u Varaždin prošle godine bili na 4. mjestu, nakon turista iz Njemačke, Poljske i Slovenije, te su ostvarili 11 posto više noćenja nego godinu ranije. Što se tiče Varaždinske županije, Talijani su po broju ostvarenih noćenja stranih turista na 5. mjestu te su prošle godine ostvarili 2 posto više noćenja nego 2017.

Komentari