Grad Varaždin objavio je javne pozive udrugama da prijave projekte i programe od javnog interesa u područjima tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva i kulture, kao i javni poziv za zabrinjavanje beskućnika i za poludnevni bravak.

U području kulture, osim udruga, prijaviti se mogu i samostalni umjetnici te druge neprofitne organizacije (umjetničke organizacije koje nisu već obuhvaćene proračunom za 2019. godinu te strukovne udruge). Javni pozivi su otvoreni do 8. veljače 2019. godine, a nalaze se na mrežnim stranicama Grada Varaždina.

Sukladno indikativnom planu objave javnih poziva, svi zainteresirani mogu planirati da će u siječnju biti otvoren poziv za mlade, u veljači/ožujku će se otvoriti za udruge u turizmu, za gospodarsko-turističke manifestacije, socijalno poduzetništvo te međunarodnu suradnju, a u kolovozu za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivredi na području Grada Varaždina. 

Kako bi olakšao prvođenje programa koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije u gradu Varaždinu, Grad svake godine pomiče rokove objave. Tako su javni pozivi 2017. godine objavljeni tek u srpnju 2017. godine, što je pomak od 6 mjeseci ove godine. Ukupna alokacija za udruge i neprofitne organizacije na objavljenim javnim pozivima je 2.000.000 kuna, dok je na razini cijele godine iznos 2.735.000 kuna ili malo manje od 1% proračuna. 

Komentari

09.01.2019. 11:30h Zadnja izmjena: 09.01.2019. 11:30

Foto: Arhiva