Varaždin posjetila delegacija iz prijateljskog Koblenza

Piše: evz

Objavljeno: 21.08.2011. 16:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U Gradskoj vijećnici priređen je prijam za predstavnike partnerskog grada Koblenza koji tradicionalno posjećuju Varaždin u vrijeme održavanja Špancirfesta.

Zamjenik gradonačelnika Slobodan Mikac primio je članove veteranske teniske momčadi, pripadnike Gradske garde Koblenzer Stadtsoldaten i predstavnike Njemačko-hrvatskog prijateljstva.

Na primanju je potvrđeno veliko prijateljstvo koje se između Koblenza i Varaždina razvilo još u vrijeme Domovinskog rata kada je Koblenz slao humanitarnu pomoć i brinuo za djecu branitelja. Prijateljstvo je nastavljeno bogatom suradnjom na poljiu gospodarstva, kulture, obrazovanja i sporta.

Dan ranije, na terenima TK Varteksa odigran je prijateljski teniski susret. Kao i u protekla četiri susreta, rezultat je bio u drugom planu, pa je susret završen igrom miješanih parova.

- Rezultat nije bitan, važno je da prijateljstvo Koblenza i Varaždina uvijek pobjeđuje – bio je završni komentar svih sudionika susreta i tradicije koja će biti nastavljena slijedeće godine odigravanjem meča u Koblenzu.

Komentari