Varaždin: Prijava šteta od suše na području grada do 7. listopada

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.10.2013. 07:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT - ilustracija

Grad Varaždin poziva sve poljoprivrednike s područja grada da prijave štetu od suše.

Na temelju Odluke župana Varaždinske županije o proglašenju elementarne nepogode izazvane dugotrajnom sušom, svi poljoprivrednici koji imaju proizvodne površine na području Grada Varaždina koji su na usjevima pretrpjeli štetu izazvanu sušom i visokim temperaturama mogu Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda prijaviti štete do 7. listopada.

U obrazac prijave štete na poljoprivrednim površinama obvezno je navesti brojeve katastarskih čestica po katastarskim općinama, kulture zasijane na svakoj od tih čestica, kao i površine tih čestica.

Obavezno treba priložiti ispis Posjeda čestica iz registra AGRONET sustava s vidljivim brojem katastarskih čestica, ispis Zahtjeva za poticaj u 2013. godini iz AGRONET sustava, presliku osobne iskaznice prijavitelja, broj računa banke (IBAN) na koji će se isplatiti šteta od elementarne nepogode.

Prijavu štete na imovini fizičkih osoba potpisuje prijavitelj (vlasnik ili korisnik imovine), a šteta se procjenjuje u cjelini, za svaki OPG.

Potrebni obrasci i informacije za prijavu šteta mogu se preuzeti na službenim web stranicama Grada ili u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 1.

Komentari