Varaždin regionalni centar za osposobljavanje baseball trenera

Piše: evarazdin

Objavljeno: 19.01.2012. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

I ove godine, sada već četvrti puta zaredom od petka do nedjelje u Graberju Varaždin će okupiti baseball trenere iz regije na stručnom seminaru...

Seminar će se održati  u organizaciji University of Wisconsin - Whitewater, ISG - International Sports Group, organizaciji američkih trenera zaduženih za edukaciju baseball trenera širom svijeta i Baseball kluba Vindija, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Baseball Saveza, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Vindije d.d.

Nastavak je ovo programa pokrenutog od strane Baseball kluba Vindija i predsjednika kluba Gorana Vučetića s ciljem konstantnog razvoja Varaždina kao regionalnog centra za razvoj i edukaciju baseball trenera i rada s mladima.

Očekuje se oko pedesetak trenera i igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Stručni voditelji, predavači seminara biti će ove godine četvorica renomiranih trenera sa američkih sveučilišta i srednjih škola, a neki poznati iz ranijih godina, kao i voditelj seminara  John Vodenlich, Head Baseball Coach University of Wisconsin - Whitewater, NCAA DIII Champions, All-American player, Mark Fuller, WBCA Hall of Fame High School Coach, Head Baseball Coach of Cumberland Beavers, Wisconsin. Rusty Tiedemann, nekadašnji assistant trenera na UWW, Head Varsity Coach of Watertown Goslings, Wisconsin i Pietro Sollecito/nekadašnji igrač Fordham University player, sadašnji trener i igrač, London Meteorsa, Engleska.

Nakon prošlogodišnjih odličnih ocjena od strane stručnih predavača za organizaciju seminara, u upravi BK Vindija nadaju se da će i ove godine ostvariti barem isti nivo, te tako nastaviti s ciljem postavljanja  BK Vindija i Grada Varaždin kao regionalnog centra za stručno osposobljavanje baseball trenera i razvoja mladih igrača.

Komentari