Varaždin: Tribina utorkom posvećena starosti i skrbi o starima

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 05.10.2014. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Ciklus Tribina utorkom Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije bit će nastavljen 7. listopada. Predavanje pod nazivom „Starost i skrb o starima u našoj zajednici“ počinje 18 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače (Franjevački trg 7)...

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije, u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom, od ožujka 2013. godine provodi projekt pod nazivom „Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice“.

Voditelj projekta je prof. dr. sc. Nino Žganec s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studija socijalnog rada, koji je ujedno član Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije.

Cilj ovog projekta je putem javnih tribina okupiti stručnjake različitih profila s područja Varaždinske županije (predstavnike institucija, udruga, lokalnih vlasti i druge) koji kao predavači i sudionici pridonose boljem upoznavanju građana s određenim pojavama i potrebama pojedinih skupina, prepoznavanju postojećih resursa u zajednici i međusobnom povezivanju radi iznalaženja novih mogućnosti djelovanja u zajednici.

Uvodna predavanja održati će Tamara Ljubić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, Jelena Šamarija, radni terapeut iz iste ustanove, te Ljubica Šavorić Šantek iz Centra za socijalnu skrb Novi Marof.

Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane, s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana, a osobito ranjivih skupina, povezivanja različitih dionika koji svojim aktivnostima mogu pridonijeti postizanju tog cilja i senzibiliziranje društva za potrebe njihovih sugrađana.

Komentari