Varaždin: U Gospodarskoj školi učenici zapjevali na jidišu

galerija-images/izraelska konzulica u varazduinu

Objavljeno: 15.04.2015. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Konzulica Veleposlanstva Države Izrael, Irit Shneor , održala je u Gospodarskoj školi Varaždin predavanje o Izraelu uz multimedisjsku prezentaciju ove, nama daleke zemlje...

Učenici su proteklih mjesec dana štošta naučili o Izraelu s geografskog, kulturnog i gospodarskog aspekta, u sklopu projekta „Dani Izraela u Gospodarskoj školi“, pojasnila je prof. Štefica Pokorni.

- Učenici su usvojena saznanja prezentirali i na panoima postavljenim u hodnicima naše škole, a izraelska konzulica nam je ukazala veliku čast svojim dolaskom. Našu gošću u sklopu programa učenici su počastili izvođenjem pjesama na jidišu – naglasila je Pokorni.

Inače, suradnja Gospodarske škole i Veleposlanstva Države Izrael traje već nekoliko godina i dosad je realizirana suradnja na nekoliko projekata, od kojih je jedan bio vezan i uz holokaust.

- Počašćena sam pozivom i dolaskom u Varaždin, u školu koja ima izvanredan nastavnički tim s kojim je užitak surađivati. Za mene je to privilegija da mogu učenicima ove škole govoriti o tehnologiji, kulturi i jakoj ekonomiji koju ima Izrael. S učenicima ću podijeliti fotografije i video uratke koji zorno prezentiraju zemlju iz koje dolazim. Nadam se da će oni spoznaje o Izraelu podijeliti s kolegama i roditeljima – kazala je konzulica Irit Shneor, dodavši kako se nada da će učenici Gospodarske škole uskoro posjetiti Izrael kao turisti.

Konzulici i njenim domaćinima pridružio se zamjenik župana Alen Kišić, a nakon programa u Gospodarskoj školi, Shneor je obišla Gradsku vijećnicu i razgledala muzejsku zbirku u Starom gradu.
{gallery}izraelska konzulica u varazduinu{/gallery}

Komentari