Varaždin: Uoči Došašća u Bakačevoj osvanule osebujne jaslice

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 24.11.2013. 08:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger

Ovih dana u prostoru suvenirnice u Bakačevoj ulici pozornost posjetitelja između ostalih izloženih rukotvorina plijene i prekrasne jaslice koje su izradili članovi Udruge umjetničkog stvaralaštva Varaždin.

Osebujni prikaz Isusova rođenja nastao je uoči Došašća, a inspiriran je ruralnim ambijentima našeg kraja, pojasnila je diplomirana povjesničarka umjetnosti i etnologinja Marija Crnčec.

- Na slamu smo postavili figure koje predstavljaju Svetu obitelj, a tu je i božićna jelka ukrašena raznobojnim kuglicama koje su ručno oslikane – kazala je voditeljica Udruge koja u Varaždinu djeluje mjesec dana i čiji članovi svakodnevno stvaraju nove rukotvorine.

Svoje aktivnosti i umjetnine namjeravaju predstaviti diljem Lijepe naše.

- Planiramo sudjelovanja na različitim manifestacijama koje su prvenstveno umjetničkog karaktera, a predstavit ćemo se putem izložbi, tematskih večeri, redovitih druženja, te drugih oblika kulturnih izražavanja svojih članova – istakla je M. Crnčec dodavši kako će Udruga umjetničkog stvaralaštva Varaždin organizirati različite tečajeve, radionice, seminare, tribine i stručne skupove koji doprinose ostvarivanju ciljeva Udruge.

Više o radu Udruge umjetničkog stvaralaštva Varaždin pročitajte u Tjedniku eVaraždin od 22. studenog...

Komentari