Grad Varaždin

Varaždinci vatrogasci odlaze čuvati Lastovo od požara

Objavljeno: 28.06.2023. 10:29

Zadnja izmjena: 28.06.2023. 10:32

Prva smjena od šest varaždinskih vatrogasaca ispraćena je u Vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici za Lastovo, a na taj otok odlaze s tri vozila: šumskim, navalnim i pick-up vozilom za brze intervencije, priopćeno je iz Grada Varaždina.

- Naši vatrogasci brinut će se tijekom cijelog ljeta da naš najšumovitiji i najudaljeniji otok ostane i dalje najšumovitiji. Prošle godine imali su jednu 
manju intervenciju. Nadam se da će tako biti i ove sezone, da neće biti previše posla za njih. No, oni su spremni bez obzira kakvog će posla biti da riješe svaki poziv – poručio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Varaždinski vatrogasci već treću godinu odlaze tijekom ljeta na Lastovo.  Smjene će biti svakih 15 dana po šest profesionalnih vatrogasaca do 15. listopada. U izvanrednim okolnostima vatrogasci će prema zapovijedima glavnog vatrogasnog zapovjednika prema potrebi biti raspoređeni na druge lokacije.

Zapovjednik JVP Grada Varaždin Ivica Labaš napomenuo je da u Varaždinu ostaje dovoljan broj ljudi spremnih za eventualne intervencije, kao i da su troškovi boravka i dežurstva varaždinskih vatrogasaca na dislokaciji Lastovo pokriveni državnim sredstvima za protupožarnu sezonu pa Grad Varaždin nema nikakvih dodatnih troškova oko toga.

Na ispraćaju vatrogasaca u utorak predstavljena je i nova vatrogasna oprema koja je pristigla iz Fonda solidarnosti, vrijedna 57 tisuća eura, a dodatnih 11 tisuća eura bit će utrošeno za nabavu neophodne opreme za intervencije prilikom različitih nepogoda, navodi se u priopćenju.

Komentari